Két ellenállhatatlan saslik recept a grillszezonra
Grillszezonban kötelező saslikot készíteni. Az a jó ebben a műfajban, hogy bármit tehetünk a nyársra - csak zöldségeket, különböző húsokat, grillsajtot, mindenki elkészítheti a saját ízlésének megfelelő saslikot.
Hiába készítünk egy finom, fűszeres pácot, ha nem hagyjuk benne elég ideig a húst és a zöldségeket - a jó sasliknak az idő a titka. Ami azonban mindegyik esetén fontos, az a megfelelő pác és a pihentetési idő. Mindegy, hogy zöldségről vagy húsról van szó, sokkal finomabb és szaftosabb lesz, ha valamilyen ízes, fűszeres pácban pihen, lehetőleg több órán keresztül. Ha csirkehús mellett döntünk, érdemes combfilét használni, kevésbé szárad ki, mint a csirkemell, nyugodtan lehet magas lángon sütni. Ha sertéshúsból szeretnénk a saslikot elkészíteni a legjobb, ha karajból készítjük.
Két saslik receptet hoztam, amivel nem tudsz mellé lőni, az egész családnak ízleni fog!
Sertéshúsos saslik
Hozzávalók:
- 50 dkg karaj
- 5 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 cukkini
- olívaolaj
- szárított petrezselyemzöld
- só
- bors
A húst kockázd fel. Némi olívaolajba szórd bele az áttört fokhagymát, valamint az ízlésed szerinti petrezselyemzöldet, sót, borsot. Tedd a pácba a húst, és pár óráig hagyd benne. A vöröshagymát negyedeld fel, a cukkinit vágd fel a hússal megegyező méretű darabokra.
Felváltva húzd fel a zöldségeket és a húst a nyársakra, majd fektesd őket a grillre. Időnként forgasd meg, hogy minden oldala megsüljön.
Csirkés saslik baconnal
Hozzávalók:
- 70 dkg csirkecombfilé
- 20 dkg bacon
- 2 gerezd fokhagyma
- olívaolaj
- szójaszósz
- só
- bors
Pici olívaolajat, az áttört fokhagymát és némi szójaszószt keverj össze, ízlésed szerint sózd, borsozd, majd a kockára vágott húst add hozzá (óvatosan bánj a sóval, mert a szójaszósz eleve sós). Az így kapott pácot legalább két órára tedd hűtőbe. A bacont is kockázd fel, és a hússal felváltva húzd fel a nyársra. Tedd rá a grillre! Salátával tálald!