Női minőségem egy fontos része a konyhában teljesedik ki. De, úgy gondolom, hogy mindenki számára fontos, hogy tudjon főzni, legyen szó férfiról vagy nőről. Ez manapság egy alapvető készség lett. Főzni saját magadért tanulsz meg... hogy ellásd magad, hogy a lakásodat otthon-érzéssel töltsd meg. A főzés nagyon pihentető és kreatív folyamat lehet egy hosszú nap után. Minden szeretetedet beleadhatod az ételbe, így ezzel is megmutathatod a családodnak, szerelmednek, szeretteidnek, hogy mennyire törődsz velük. Ezért, úgy gondolom, a főzés mindkét nemnek csodálatos készség.


A hétköznapokban a könnyű ételeket próbálom előtérbe helyezni, így karácsony környékén a hagyományos, zsírban bő, nehéz ételek, mint a rántott ponty, halászlé megterhelik a gyomrom. Utána néztem, milyen ételekkel tudnám kiegészíteni az ünnepi menüt, hogy a sok finomság ne legyen kellemetlen.

Ha még soha nem hallottál, és még kevésbé próbáltad a zöldparadicsomos pitét, az íze annyira hasonlít az almás pitére, hogy nem is veszed észre a különbséget! Ez egy nagyszerű módja annak, hogy elhasználd az összes kerti paradicsomot, így egyik sem megy veszendőbe!

Nyugodtan mondhatjuk, hogy a világ egyik legkedveltebb itala a kávé, hiszen naponta 3 milliárd csészényi fogy belőle. Én is kávéimádó vagyok! Számomra nem ideális a reggel kávé nélkül. Szeptember 29-én, a népszerű élénkítő ital világnapján a kávéfogyasztás legújabb trendjeiből szemezgetek.

Ősz egyik legfinomabb étele a sütőtökkrémleves. Ezerféleképpen el lehet készíteni ezt az ételt és nem is annyira bonyolult. A hagyományos ételekkel nem szeretek kísérletezni, de egyébként igen, így én most a thai verziót választottam, ami igazán keleties ízzel bír, ráadásul laktózérzékenyek is fogyaszthatják.

Egyre többen gondoljuk úgy, hogy az iskolai elemózsiák legyenek egészségesek, legalább az, amit a gyereknek otthon csomagolunk. Így vagyok ezzel én is. A felvágottak és zöldségek már készenlétben a hűtőben, a teljes kiőrlésű gabonák elérhető közelségben, színes gyümölcsdarabok betárazva. De a tanév előrehaladtával az élet mozgalmasabbá válik, a...

Végre itt a strandszezon és ki mondana nemet egy friss, ropogós,lángosra? :-) Nem sok ember van, aki nem evett a strandon lángost. Én már ott tartok, hogy strandolás nélkül is beneveznék egyre. Nincs más út, mint nekilátni elkészíteni. Anyukám hagyományőrző receptjét szoktam használni, ami mindenféle pontos mennyiség-meghatározást nélkülöz......

Nem véletlenül tartja a mondás: az vagy, amit eszel. Szerencsére egyre többen érzik a fontosságát a mindennapokban az egészségtudatos étkezésnek és figyelnek oda arra, hogy mi kerül a tányérjukra. Az egészséges táplálkozást pedig már rövid távon is meghálálja a szervezetünk: sokkal jobb lehet a közérzetünk, erősödik az immunrendszerünk, így pedig a...