A Paleo brownie-m titka

2022.09.14

Igeeen, brownie, ami teljesen paleo!

Amikor vendégeket hívunk, illik odafigyelni az étkezési szokásaikra, hiszen egyre többen allergiásak vagy érzékenyek bizonyos ételekre, no és sokan diétáznak. Így jutottam el oda, hogy paleo desszertet készítsek. Természetesen, meglepődtem, hogy mennyire finom, és akár még kedvenc is lehet belőle. A mandulalisztet a diós íze miatt részesítem előnyben. A kókuszliszt itt is működik, de az állaga nagyon kiszáríthatja a tésztát, így szerintem a mandula jobban működik.

Szóval, azt kell mondjam, ez nem csak egy alternatíva, hanem egy finom brownie, amely történetesen "paleo minősítést" is elnyerte, legalábbis az én konyhámban!

Extra tipp: ne hagyd ki a tengeri sót! Semmit sem szeretek jobban, mint egy sós-édes desszertet. A brownie-kat pelyhes tengeri sóval díszítve pont annyi "sósságot" kapsz, hogy végül ellenállhatatlan legyen.

Így készítheted el a tökéletes paleobarát desszertet:

180 gr cukrozatlan kakaópor

125 gr mandulaliszt

1 tk. szódabikarbóna

1/2 tk. kóser só

100 gr mogyoróvaj

125 gr kókusz cukor

80 gr méz

60 ml extra szűz olívaolaj

2 nagy tojás

1 tk. tiszta vanília kivonat

tengeri só a szóráshoz

Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és bélelj ki egy 20x20 cm-es tepsit sütőpapírral. Egy nagy tálban keverd össze a kakaóport, a mandulalisztet, a szódabikarbónát és a sót.

Egy közepes tálban keverd simára a mogyoróvajat, a kókuszcukrot, a mézet, az olajat, a tojást és a vaníliát. Add hozzá a száraz hozzávalókat, és keverd addig, amíg össze nem áll.

Az előkészített tepsibe öntsd bele és addig süssed, amíg a közepébe szúrt fogpiszkáló nyers tészta mentesen, tisztán ki nem jön, ez kb. 22 perc.

Szórd meg tengeri sóval, majd tálalás előtt hagyd kicsit hűlni. Szerintem ti is meg fogjátok kedvelni, mint az én családom és a vendégeim is.

Jó étvágyat kívánok!