2022 őszi trendje

2022.08.22

Tudom, utálatos vagyok, hogy még bikiniben flangálunk, én pedig már az őszt emlegetem...

Kíváncsi vagy, mik lesznek a 2022-es ősz trendjei? Bár most még kánikula van, a divat bennfentesei már nagyon várják a következő szezont, hiszen hagyományosan már júliusban megérkeznek a legújabb darabok.

Két év bezártság után kijelenthetjük, hogy a tervezők kiadják magukból az összes bennük rejlő kreativitásukat, és ezt a divatirányzatok maximálisan be is bizonyítják. Tetőtől talpig flitterekkel, bőrrel és maximalista ruhadarabokkal, blézerekkel és hangulatos kötött darabokkal jól el van látva az idei szezon.

Paula Moore, a Woman&Home divatigazgatója a következő tanáccsal indít útjára bennünket: "Jó szórakozást! A divatnak örömtelinek kell lennie, és végre felöltözhetünk kedvenc ruháinkba, és máshova is mehetünk, mint a nappaliba!" Bízzunk benne, hogy így is lesz!

Flitterek minden mennyiségben!

Ha eddig azt gondoltad, hogy a flitterek csak karácsonyra valók, nos, idén szabad kezet kapsz! A fényes darabok visszatértek, és szó szerint mindenhol ott vannak. Akár, tetőtől talpig flitterekbe burkolózhatsz, hiszen idén - a több határozottan több!

Ha csak módjával szeretnéd ezt a trendet követni, válassz egy elegáns flitter felsőt vagy ruhát, amely könnyedén párosítható farmerrel vagy színes szoknyával és egyszerű fehér tornacipővel. Az A-vonalú flitter szoknya egész évben nagyszerű kiegészítője lehet a ruhatáradnak, különösen, ha utolsó pillanatban megrendezésre kerülő buliról van szó. Kombinálhatod selyem felsővel vagy akár kasmír pulóverrel, hogy igazán laza csillogást érj el.

Amennyiben még ezt is soknak találod, használj flitterrel díszített kiegészítőt, legyen szó edzőcipő díszítéséről vagy egy flitterrel kirakott, keresztbe vetett táskáról.

Sportos luxus

Bár úgy érezhettük, a divat két évre megállt, az öltözködéstől távol töltött idők több szempontból is hatással volt az ízlésünkre. A legjobb "mackó gatyók", amelyeket valaha edzésre vagy kanapén való szörfözésre szántunk, most sokunk kedvenc ruhadarabjává lépett elő. A tervezők pedig ezt nem hagyják figyelmen kívül!

A "sports luxe" visszatérése a 2022-es ősz kulcsfontosságú divattrendjének része. A februári bemutatók fénypontja, a Gucci és az Adidas régóta várt együttműködése. A sportmárka ikonikus háromcsíkos motívuma nosztalgikus dizájnnal, kortárs csavarral debütál majd. A H&M most Jane Fondával, az aerobic koronázatlan királynőjével hirdeti legújabb sport kollekcióját és buzdít mindenkit mozgásra.

Ebben a szezonban minden a kinőtt sportkabátokról szól. A hetvenes évek sportsztárjai által ihletett színes részletek, logók és kötött szövetek segítségével felidézheted a régmúlt időket. A sportos luxustrend jellegzetessége az oldalsó csíkok, legyen szó nadrág száráról, egy kabát ujján vagy egy ruha dekoltázsán.

A karamell árnyalatai

A tavaszi-nyári kifutók tele voltak hangulatjavító színekkel, amelyeket a divatközönség dopamin öltözködésként ismer. Az élénk ruhák áradata rengeteg vidámságot hozott, de az előttünk álló hűvösebb hónapokra itt az ideje, hogy karamell ihlette árnyalatokat adjunk hozzá.

A divatdiktátorok szerint a karamell árnyalatok az elegancia szimbólumai. Kombinálhatod őket hasonló árnyalatokkal, például bézs, krém és törtfehér színekkel. Kiegészítőként semleges árnyalatú, minimalista kiegészítőket használj a kifutóhoz méltó megjelenés érdekében.

A bőr újabb térhódítása

Ha valaha töprengtél azon, hogy viselj-e bőrnadrágot, szoknyát vagy ruhát, akkor az új szezonban ezt nyugodt szívvel megteheted! A bőr elegánsnak és vagánynak is tekinthető, rajtad múlik melyik irányzat áll hozzád közelebb. Itt is igaz, ami a flittereknél: ha egy-egy ruhadarab túl sok lenne számodra, válassz bőr kiegészítőket. Újra divat például a 90-es éveket idéző bőr válltáska. A bőrnek sem kell feketének lennie, válassz mondjuk rózsaszínt, ami egyben a szezon trendi színe is.

Mini szoknya-szettek

A miniszoknyák tavalyi szezonjának trendje idén sem tűnik el. A rövid szegélyvonal mellett jöhetnek a kockák és redők, amelyek az általános iskolai egyenruhára emlékeztetnek. A kor előrehaladtával sok nő fél attól, hogy rövidebb szoknyát viseljen. Ha téged is frusztrál egy kicsit a dolog, vedd át a Chanel javaslatát, és vegyél hozzá harisnyanadrágot fekete vagy földes tónusú színben. A harisnya sima sziluettet kölcsönöz a lábaknak, és úgy viselkedik, mint a legjobb formázók egyike.

Hatalmas blézerek

A blézerek sok kapszula gardrób alapdarabjává váltak, és ebben a szezonban a blézer a szó szoros értelmében nagyra nőtt, túlméretezett megjelenésével. Olyan széles vállakkal jelentek meg a kifutón, hogy alig férnek be az ajtón. Azonban, ennek a divattrendnek a kulcsa az egyensúly! Legyen szó egysoros vagy duplasoros blézerről, mindenképp testhez álló toppal és szűkebb nadrággal viseld, hogy ne tűnjön túl erősnek a felsőtested.

Ha magas vagy, nyugodtan választhatsz hosszabb fazont. Az alacsonyak viszont inkább a rövidebb hosszúságú blézerben mutatnak jól, amivel kiegészítik arányaikat. A teltebb idomokkal rendelkezők inkább pedig elejű blézert válasszanak, ami a

a gallérok közötti résre vonja a tekintetet, ezáltal karcsúsító "ablakot" hozva létre.

Extrém kötött darabok

Az őszi szezonban a legjobb pulóvereket, sálakat és mindenféle kötött darabot túlméreteznek. A brit tervező, Molly Goddard tüllruháit és szoknyáit túlméretezett kötött betétekkel kombinálta, míg Louis Vuitton tetőtől talpig gyapjút mutatott be egy kötött, monokróm kétrészes öltönyben.

A következőkre azonban érdemes odafigyelned: amennyiben a hosszabb kötött darabokat választod, próbálj ki a legjobb vékony farmernadrágok közül néhányat, amely kihangsúlyozza az alakodat. Alacsonyabb termetűek óvatosabbak legyenek, hiszen könnyen elnyomhatják őket a túlméretezett stílusok. Egy másik trükk, hogy övet teszünk a terjedelmes pulóverekre és kardigánokra, hogy megmutassuk a derekunkat.

Max-old ki!

A divat a végletek játéka - főleg idén. Míg a mini továbbra is hódít, a stílusspektrum másik végén rengeteg olyan tervező akadt, akik úgy döntöttek, hogy maxiruhákkal és szoknyákkal az extrém hosszúságokra mennek. Tedd félre a midi ruháidat és elő a padlóseprő stílusokkal!

Egy földig érő szoknyával vagy ruhával egyszerű, minimalista megjelenést érhetsz el. Az egyensúly itt is fontos. A bővebb, lengébb szoknyát viseld testhezálló felsővel, míg a szűkebb fazonokat lazább felsőkkel kombináld.

A maxi hosszú és a kötött trendek keresztezésével, vagyis a maxi kötött ruhával mindkét kategóriát kipipálhatod. Egy övet pedig itt is bármikor bevethetsz a derekad hangsúlyozására!