5 őszi hajápolási tipp

2022.09.29

Az ősz a színes lombos erdei séták ideje, de tökéletes ürügy arra is, hogy bekuckózz és a hűvösebb estéket bőséges forró csokoládé fogyasztása mellett töltsd el. Ahogy az évszak változik, és az időjárás hidegebbé válik, ezzel együtt mindenféle hajprobléma jelentkezhet, beleértve a fejbőr kiszáradását és az extra göndörödést. Olvasd el az öt legfontosabb tippet, amelyek segítenek megoldani az őszi és téli hajproblémákat.

1. Válassz hajápoló termékeket, amely nedvességet ad

Ha még nem használsz száraz hajra való sampont, az őszi és téli hónapokban érdemes váltanod. A ropogós, hideg időjárás kiszívhatja a nedvességet a tincsekből, és statikusságot és göndörödést okozhat. A ritkább mosás segít megőrizni a nedvességet a hajban. Ezek általában gyengéd formulákkal készültek, amelyek megfelelnek a hajtípusodnak, és ott hidratálják, ahol szükséges. Kedvenc hajápoló családom a Kerastase, mert bármilyen aktuális problémáról legyen is szó, mindig találok megfelelő terméket. Jó, ha a sampon búzaproteint is tartalmaz, amely védi a hajat az időjárás viszontagságaival szemben.

Tipp: a sampont mindig külön edényben kissé felvizezem, így a hajamat is kíméli és gazdaságosabb is.

2. Irány a fodrász!

A beltéri központi fűtés és az időjárási viszonyok szélsőséges változása az esőtől, a széltől és az őszi napsütéstől befolyásolhatja a haj egészségét, hajlamosabbá téve a károsodásra és töredezett hajvégeket okoz. A fény a sérült hajról sem tükröződik jól, így fénytelen és élettelen lehet. A megoldás? Látogass el kedvenc szalonodba, és vágasd le a töredezett végeket. Hamarosan meglesz álmaid új, csillogó őszi frizurája. Növeszted? Ideje elkezdeni egy kármegelőzési rutint... én most a Loreal Steampod kezelését választottam a simább hajszálakért. Irány a fodrász!

3. Hajolaj a titok

A hajolaj folyékony arany a száraz haj számára, és csodákra képes a száraz vagy irritált fejbőrrel. Kezeld a hajad esténként filmezés alatt. Tegyél a tenyeredbe egy mogyorónyi olajat és masszírozd lágyan a hajad szálaiba. A könnyű olaj képes átalakítani a száraz tincseket, amely hármas előnyt biztosít a fejbőrnek és a hajnak, miközben segít a göndörödés és a töredezett hajvégek szabályozásában.

Tipp: Vidd fel az olajat a száraz hajra és fejbőrre, majd kefével simítsd ki a hajad (és a fejbőrt is érje a kefe) körülbelül 100-szor, hogy gyengéden hámlasztó legyen. Ez a kezelés visszaadja a hajad szuperfényességét.

Extra tipp: minden hajmosásnál, a félszáraz hajvégeimre argán olajat teszek. Persze csak mogyorónyi mennyiséget, hogy ne nehezítse el túlságosan

4. Használj ápolómaszkot

A sampon és balzsam cseréje mellett jó ötlet, ha rendszeres hajkezeléssel is kényezteted a sörényed. Nyugtasd és védd tincseid heti egy ápolómaszkkal, ilyeneket már bármelyik drogériában be tudsz szerezni. Egy kis csoda, ami alvás közben működik. Közvetlenül száraz hajra kenheted, és azonnal beszívódik. A maszkok természetes fehérjét tartalmaznak, amely fokozza a haj nedvességmegtartó képességét, küzd a göndörödéssel és fényesebbé teszi. Ébredés után már láthatod az egészségtől ragyogó hajad...

5. Küzdelem a fagy ellen

A váltakozó időjárás tönkreteheti a hajad, és előidézheti a rettegett göndörséget. Tartsd kordában hajad a tökéletes formázási rutinnal. Vigyél fel balzsamot a nedves hajra, hogy a tincsek göndörödés-mentesek maradjanak három boldog napon keresztül, majd adj hozzá néhány csepp hajolajat, így biztos nem éri károsodás a hideg utcákon. Ha elkap a szitáló eső, és azonnali javításra van szükséged útközben, fújd be hajápoló "sos formulával", ami azonnal kifejti a jótékony hatását és élettel tölti fel a hajszálakat.