Együtt hallgatni arany!

2022.06.01

A kimondott és kimondatlan szavak olykor kulcsfontosságúak lehetnek a párkapcsolatokban. Mert néha semmit sem lehet mondani. Néha csak hagynod kell, hogy tér legyen köztetek, és a légzés, a csend az, ami a járható út. Időnként azt akarod, hogy érezzen Téged, ahelyett, hogy hallana. És - ami a legfontosabb - néha hallani szeretnéd azokat a mondatokat, amik a Te fejedben kavarognak, pedig valójában tudod, ez elrontana mindent, ami a csend pillanatában megtörténik.

Ne félj a csendtől... Ez nem azt jelenti, hogy nem érdekled. Ez nem azt jelenti, hogy mérges vagy ideges. Néha az embernek csak egy pillanatra van szüksége, hogy magába merüljön. Olykor egyszerűen nincs mondanivalója. És ez teljesen normális! 


Azonban néhány apró trükkel könnyebben tudsz ilyenkor kapcsolódni párodhoz:

1. Hagyd abba, hogy automatikusan beszélj

A legtöbb nő ebbe a hibába esik. A csend első jelére pánikba esünk és kezelni szeretnénk a helyzetet. Szeretnénk betölteni a csendet, "alkotni" valamit. És ez sajnos, az ellenkező irányba visz minket, mint ahová menni szeretnénk.

2. Vond el figyelmedet a helyzetről, és összpontosíts a testedre

Kezd a légzéssel, fókuszálj a hasadra, közvetlenül a köldök alatt és tedd rá a kezed. Engedd, hogy ellazuljon, majd vegyél egy nagy levegőt közvetlenül a hasadba. Ezután koncentrálj a válladra. Ha magasan vannak, közel a füledhez, tudatosan engedd le őket, hogy karjaid csak lógjanak. Tehát - amikor a párod elhallgat és te csak ott ülsz, ezzel a rituáléval érzelmileg mélyebbre viheted a pillanatot.

3. Keress olyan elfoglaltságot, ahol hasznosnak érzed magad

Számomra a rendrakás, mosás, takarítás, vasalás a menkülési útvonal. Mivel ezek rutinos cselekvések, közben szabadon járhatnak a gondolataim. A lényeg, hogy ne a telefonodhoz nyúlj! A legrosszabb, amit tehetsz, ha a mobilozásba menekülsz. Mindenki ezt csinálja, és te nem akarsz mindenki lenni!

Egy másik nagyszerű dolog amikor figyelmedet a külvilágra összpontosítod. Kicsit elmerengsz a táj szépségén, nézed az elhaladó embereket. Vagy egyél valami finomat, de még jobb, ha egészséges ételt választasz.

4. Érintsd meg

Finoman tedd a kezed a karjára, ha például az autóban ültök, és már egy ideje együtt utaztok. Ha első randevúról van szó, fordulj felé, nézz az arcába és mosolyogj (ez majdnem olyan jó, mint megérinteni...) Nem kell szótlanul lenned egy férfi mellett - valójában a testbeszéddel is mondasz valamit. És ez is lehet nagyon jó! Együtt hallgatni arany!

Miután megnyugodtál a csendben - ez az az időszak, amikor szépen lassan elindíthatsz egy beszélgetést. És utána, a válaszából tudni fogod hogyan görgesd tovább.