Kedvenc grillreceptem - mézes-mustáros csirkecomb

2022.07.04

Kétségtelenül berobbant az idei nyár, ami azt jelenti, hogy itt az egyik kedvenc időszakom az évben, ami a grillszezon. Ehhez az örömteli időszakhoz hoztam el az egyik kedvenc grillreceptemet.

A kerti, szabadtéri sütögetéseknek mindig különleges hangulatuk van, a barátokkal, ismerősökkel eltöltött ebéd, annak előkészületei és utómunkálatai egy kicsit összehozzák az embereket, a finom, zamatosra sült húsok mellett pedig egyszerűen jólesik beszélgetni, történeteket mesélni, vagy éppen csendben élvezni az ízeket.

A mézes csirkecombokat képtelenség szépen elfogyasztani, de az ízük felülmúlhatatlan. A pofonegyszerűen egészen különlegessé varázsolható húsfélét ráadásul bármikor beszerezheted, így, ha megjön a kedved egy kis sütögetéshez, semmi nem akadályozhat meg benne.

Mézes-mustáros csirkecomb

Hozzávalók:

  • 6 db nagyobb csirkecomb
  • 3 evőkanálnyi méz
  • 1 csipet chilipehely
  • 1 evőkanálnyi mustár
  • só, frissen őrölt bors
  • 1+1 jó evőkanálnyi vaj

Elkészítés ideje:

50 perc

Elkészítés menete:

A combokat tisztítsd meg jó alaposan, majd dörgöld be őket a sóval. Az egyik evőkanálnyi vajat olvaszd meg egy serpenyőben, majd pirítsd benne fehéredésig a combokat. Ez pár perc alatt lezajlik, utána vedd ki őket a serpenyőből. A mézet keverd el a mustárral és a chilipehellyel, tekerj hozzájuk némi borsot is, majd ezzel kenegesd be jó alaposan a combokat.