Laktató nyári saláta recept
Nagy saláta-fan vagyok. Ez alól csak a hideg téli hónapok a kivétel. Olyankor a meleg ételeket jobban preferálom. Szóval, nyáron saláta minden mennyiségben! Sokan kérdezik azonban, tőlem: hogyan lehetséges az, hogy nem leszek éhes fél órán belül?! Nos, az én salátáim tényleg laktatóak! :)
Hozzávalók:
római saláta
cukkini
paradicsom
tonhal konzerv
mozarella sajt
Az öntethez:
mustár
olajok: exrta virgin oliva olaj, szezám olaj, argán olaj, tökmag olaj
almaecet
Elkészítés:
Először a cukkinit kis fokhagymán megpirítom, majd félreteszem. A salátát, paradicsomot megmosom, szeletelem. A tonhalkonzervet tálkába kirakom és jól elkeverem a benne lévő olajjal, a mozarella sajtot feldarabolom.
Az öntet összetevőit botmixerrel jól elkeverem. Egy nagyobb adagot szoktam egyszerre csinálni, mert hűtőben sokáig eláll. Ne ijedjetek meg, ilyenkor különválik az olaj, de használat előtt szépen össze tudjátok újra keverni.
Minden összetevőt egy nagy tálba teszek, majd kis adagokban ráöntöm az öntetet és saláta szedővel óvatosan összekeverem.
A cukkinit spárgával is lehet helyettesíteni, ez esetben kb 2 centisre darabolom a zöld spárgát és forrásban lévő vízbe dobom, pontosan 1 percre.
A salit különböző magvakkal tudjátok felturbózni.
Extra tipp a teltség-érzés elérésére:
Evés után, feltétlenül igyatok meg egy nagy pohár vizet. Ugyanis a salátában és zöldségekben lévő rostanyagok megduzzadnak és ez segíti elő a hosszútávú jóllakottságot.
A legjobb ebben a receptben azonban az, hogy még a 13 éves fiacskám is imádja!