Nyári rituálék

2022.06.07

Imádom a nyarat! Számomra az élet gazdagságáról és a megújulásról szól. Ez egy olyan élénkséggel megáldott évszak, amely az év bármely más időszakát felülmúlja. Érzékszerveimet az élénk színek, a friss illatok, a dinamikus ízek, a ragyogó napfény és a meleg simogatása örvendezteti meg. Van a nyárnak egy pazarsága, hiszen a növény- és állatvilág egyaránt természetes szépséggel varázsol el bennünket. A tavaszból nyárba fordulva a mindennapi körülményeink nem változnak, mégis felfrissülünk. Könnyebbnek tűnnek a terheink, és késztetést érezünk arra, hogy játsszunk, utazzunk, pihenjünk, és teljes mértékben megtapasztaljuk az élet minden örömét a napsütötte órákban.

A nyári szezonra jellemző rituálék arra késztetnek bennünket, hogy ráhangolódjunk a természetre és a bennünk zajló változásokra. Egyes nyári szertartások nagyon személyesek - a múlt hagyományainak maradványai, amelyeket öntudatlanul megőriztünk magunkban az idők során. Azonban, több szeánszot is beépíthetünk az életünkbe, ha úgy érezzük, hogy a nyár jelentőségét mélyebb szinten szeretnénk megtapasztalni.

A nyár középpontjában a fény áll, és azzal, hogy megnyitjuk magunkat és terünket ennek a fénynek, tiszteletben tartjuk az elkövetkező hónapokkal járó örömöket. Az ablakok és ajtók nyitása, a színes virágok vázában való elrendezése és az arcunk nap felé fordítása ünneppé válik, ha tudatosan tesszük. Bár, minden tavasszal alig várom a nyitott bárok terasztán való ücsörgést, a balzsamos nyári éjszakákba nyúló táncolást, mégis mindezek ellentéte is vonzalmat gerjeszt bennem. A nyár egy csodálatos időszak a koncentrált hallgatás gyakorlására is, mivel a levegő tele van gyönyörű, az évszaknak megfelelő hangokkal. Kezdésként keresek egy csendes, magányos helyet. 10 percig figyelek elmém működésére, és engedem, hogy tetszés szerint elkalandozzon. Ezután figyelmemet a körülöttem lévő hangokra fordítom, és figyelem amit hallok... legyen az méhzümmögés, gyermeknevetés vagy madárcsicsergés.

A nyárról szóló gondolatok valószínűleg számos kellemes képet ébresztenek majd a tudatodban. Ébredj egy nap a napfelkeltével, kirándulj sokat, egyél egy finom fagyit időnként vagy egyszerűen csak üljön csendben a természet ölelésében. Az évszak gyorsan eltelik, de amíg marad, gyönyörködhetsz az élet gazdagságában, és megújulhatsz a fény csodájában.