Réteges öltözködés

2022.09.28

Az átmeneti időszakok időjárását szinte lehetetlen megjósolni. Az egyik percben még süt a nap, a következőben pedig már felhős az ég és hűvös szél fúj.

Ilyenkor praktikus a réteges öltözködés, de sokan érezhetjük úgy, hogy nincs meg hozzá a megfelelő tudásunk. A különféle kötött és gyapjú darabok a túlélés eszközei lehetnek, de nem a legdivatosabbak. Egy-két egyszerű trükkel azonban egyszerre érezhetjük magunkat komfortosnak és csinosnak is.

Ezeket az alapszabályokat tartsd be a réteges öltözködésnél!

  • Mindig tartsd szem előtt testalkatodat és arányaidat.
  • Ne ragadjon el a hév annyira, hogy megfeledkezel az összképről.
  • Variáld a ruhák hosszát.
  • Ha rétegesen öltözködsz, ne rejtsd el, hadd lássák az emberek!

A rajtad lévő ruhadarabok hosszának változtatása mozgásban tartja a tekintetet és elkerülheted, hogy "kettévágjon", ráadásul érdekessé is teszi az öltözékedet.

Plusz tipp: A testedhez legközelebb lévő rétegek legyenek mindig a legvékonyabb anyagok, majd növelheted a vastagságot és a tömeget. Ugyanis, ha vastag és terjedelmes ruhát viselsz egy vékonyabb, áramvonalasabb vagy testhezállóbb ruha alatt, furcsán nézhet ki, és nagyobbnak tűnhetsz, mint amilyen valójában vagy.

Kapj elő egy nyári ruhát

Az átmeneti időszakban is van helye a spagettipántoknak és az ujjatlan ruháknak. Ha a hőmérséklet csökkenni kezd, alakítsd át a ruhatáradat úgy, hogy a nyári kedvenceidet egy hosszú ujjú ingre vagy pulóverre veszed rá. Ha a ruha testhezálló, párosítsd valamivel lazább anyaggal a hangulatos kontraszt érdekében. Ha mindezt egyszerű lábbelikkel (tornacipő vagy bakancs) és minimalista kiegészítőkkel társítod, megjelenésed igazán vagány lesz.

A jó öreg a mellények

A pulóvermellény lehetővé teszi, hogy jól érezd magad a hosszúujjú cuccokkal és a különböző gallérokkal. Ahhoz, hogy egy kis izgalmat vigyél a megjelenésedbe, a mellényt párosítsd ballonujjú felsővel vagy könnyű blúzzal, amely kiegészíti a mellény sajátos stílusát.

Kísérletezz a mintákkal

Ne félj kísérletezni a mintákkal és a különböző anyagokkal a réteges öltözködéskor. Felvehetsz például ballonkabátot egy kötött felsőre és játszhatsz a színekkel is. Ha párosítjuk, a modern színárnyalatokat - tónusost a semlegessel - könnyedén trendi megjelenést varázsolhatunk pillanatok alatt.

Viselj blézert a lazább napokon is

Ha még mindig homeofficeban vagy és eleged van az "otthonkákból" pezsdítsd fel a szokásos farmer-poló kombót egy testhezálló blézerrel. Ha bevállalós vagy, egy vagányabb melegítőhöz vagy leggingshez is kipróbálhatod. Így öltözéked azonnal átváltoztathatod az unalmasból időtlen klasszikussá.