Tavaszi gardrób-takarítás - 2.

2022.04.18

Hogy csinálják a rendszerezés szakértői?

Marie Kondo a világ legszervezettebb emberének tippje, hogy gardróbod szép és vidám megjelenést kölcsönözzön: akassz fel mindent ugyanabba az irányba, bal oldalon a hosszabb, jobb oldalon pedig a rövidebb tárgyakkal, így a ruhák alja felfelé lejtő vonalat hoz létre.

Polcok és fiókok

A vastagabb ruhákat, mint például farmerek és pulóverek, rakd egymásra. Ezek nem süllyednek, nem gyűrődnek meg és nem veszítik el formájukat, amikor egymásra pakolod őket. Ezzel értékes fiók- és akasztóhelyeket tudsz megtakarítani.

Amikor a fiókok rendszerezéséről van szó, a cél mindig ugyanaz: a ruhák jól áttekinthetőek és hozzáférhetőek legyenek. Hajtsd össze a ruhákat (poló, trikó, alsónemű), hogy könnyebben lásd, mi mindened van! Ezzel a ruhadarabokhoz is sokkal könnyebben hozzáférhetsz, sőt kivehetsz a fiókból valamit anélkül, hogy minden mást magával rántana. Ez egy letisztult rendszerezési stílus, amely gyorsabbá és kevésbé stresszessé teszi az öltözködést. Rengeteg videót találsz a hajtogatási technikákról az interneten, például az OrgaNatictól és Marie Kondotól. Igazság szerint én a farmereket is fiókban vagy nagyobb szőtt dobozokban szeretem tárolni, mert úgy kevésbé csúszik szét kivételkor és helyrerakáskor.

Ha nagyon cifrázni szeretnéd a dolgot, a ruháidat az egyes kategóriákon belül színek szerint is rendszerezheted, de ezt már tényleg csak haladóknak ajánlom.

A gardrób rendbentartása egy folyamatos munka lesz, hiszen ruhatárunkat folyamatosan frissítjük, de bizonyos praktikus megoldásokat megtehetsz annak érdekében, hogy soha többé ne tölts 20 percnél többet a ruháid átrendezésével.

Szóval hogyan akadályozhatod meg, hogy a szép rendberakott szekrényed "kicsússzon a kezedből"?

A 90 négyzetméteres lakásban élő Mary Helen Rowell egy egyszerű és könyörtelen szabályt követ, az úgynevezett "1 bent - 1 kint" politikát. Mi is ez pontosan? Pont az, aminek hangzik!

Minden új ruhadarabnál, amit a szekrényedbe teszel, megszabadulsz egy másiktól. Új bőrkabátot vásároltál? Mondj búcsút egy régi ingnek, amelyet két éve nem hordtál.

Ez a kis trükk egyszerű (??!!), könnyű, és biztosítja, hogy ruhakollekciód soha ne legyen idejétmúlt és túl nagy ahhoz, hogy kezelni tudd.