Vizes szabadtéri játékok minden mennyiségben

2022.06.17

A tavaszi és a nyári időszak egyik legnagyobb kihívása elfoglaltságot találni a gyereknek, lehetőleg a szabad levegőn. Íme néhány szabadtéri játék ötletet, amit még biztosan nem próbáltatok és amivel még élvezetesebb lehet a szabadban tartózkodás, ráadásul az alábbi ötletek könnyen megvalósíthatók.

A gyerek többsége imád pancsolni, locsolni, a vízzel vagy vízben játszani. Az önfeledt játék élménye mellé, a szülőként legfőbb vágyunk, hogy biztonságban tudhassuk gyermekünket.

Jégtömbbe zárt kincskeresés

Egyből az egyik kedvencünkkel kezdjük. Tegyünk vizet egy nagy zacskóba és apró játékokat, utána tegyük a fagyasztóba. Az elkészítés nem bonyolult, egy nagy zacskóba tegyünk vízzel és különböző játékokkal (pl: műanyag játékok, dinoszaurusz, gumilabda, kagylók, kavicsok).

Amikor elkészült a jégtömb, kitehetjük a kertbe, máris indulhat a kincskeresés.

Szivacs-facsarás

A szivacs-facsaráshoz egy vízzel teli vödörre lesz szükségünk és annyi üres vödörre ahány játékos van. Mindenki kap 1-1 száraz szivacsot. A játékosok egyszerre indulnak a vízzel teli vödörhöz/vödrökhöz, belemártják a szivacsot és a saját üres vödrükbe csavarják. Az nyer, aki adott idő alatt a legtöbb vizet csavarja ki a saját tálkájába.

Vízibomba pinata

Ki ne álmodozott volna arról, hogy születésnapjára kap egy finomságokkal teli pinatát? De a belsejét rejtő finomságoknál még izgalmasabb, ahogy megszerezzük őket. Ennek a szabadtéri játéknak van egy frissítőbb és egy még viccesebb verziója is. A vízibombákat fel kell tölteni vízzel és felkötözni őket a szájuknál fogva egy kötélre. Ezután kezdődhet a játék, garantált lesz a szórakozás.

Festés vízzel

Ezzel a játékkal a gyerekek egyedül is jól szórakoznak és egyben egy izgalmas tevékenység lehet, hiszen vízzel festeni a betonra számos lehetőséget rejt magában. Bátran adhatunk nagy ecseteket a gyerek kezébe, hiszen amit a papíron nem lehet (a korlátozott hely miatt) azt a betonon kipróbálhatják.

Biztosak vagyunk benne, hogy nemcsak a kicsik, hanem a nagyobbak imádni fogják. Induljon a móka!